Eger ügye

A rendőrség lépett: eljárás indult az egri tárkányi úti illegális szemetelővel szemben

| 2017. november 14. 17:59:55
Pénzbüntetés lehet az ügy vége.

 

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől tudta meg a Heol.hu, hogy nem marad következmények nélkül a portálunk által közel egy hete bemutatott szemetelő ügye.

 

Egyik olvasónk a közelmúltban több fotót és egy videót is elküldött nekünk arról, ahogy egy férfi megérkezik kocsival az egri Tárkányi út egyik leágazójához, kiveszi a kocsijából a zsákokat, és kiszórja annak tartalmát az árokba. A férfi csak arra nem gondolt, hogy egy térfigyelő felveszi az akcióját, íme:

 

Nagyon durván levadászták az egri illegális szemetelőt - VIDEÓ

A férfinak minden bizonnyal fogalma sem volt arról, hogy felveszik, amikor kiüríti a zsákokat.

 

Aztán kaptunk egy másik videót is, amely készítője azt állította, hogy a kiürített zsákokban egyebek közt volt üveg. Ezek után kereste meg szerkesztőségünket a szemetelő családtagja, azt hangsúlyozta, hogy a helyszínválasztás ugyan nem volt szerencsés, de az ő állításuk szerint csak zöldhulladék került az árokba.

 

A rendőrség mindenesetre eljárást indított, a rendőrség nem feljelentés után kezdett vizsgálódni, hanem a megjelent videók alapján. A hozzájuk megérkezett rendőrségi feljelentés nyomán a területileg illetékes kormányhivatal egri járási hivatala jár el. A hatóság – a jogszabályok alapján – köztisztasági szabálysértési eljárást indított, a pénzbírság mértéke ötezertől százötvenezer forintig terjedhet.

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról