Eger ügye

A martinsalak Egerben is bajt okozott

2017. március 18. 22:03:31
Egy egri társasház lakóközössége került csávába a korábbi kivitelezői hiba miatt.

 

Martinsalak került 37 éve egy Mátyás király úti társasházba az építkezésnél – adta közre az egrisztorik.hu. A máshol is komoly problémát okozó anyag 2011-ben okozott olyan károkat amelyek  42 család életét változtatták kérdőjelessé.

A portál szerint a családok kiköltöztetésével járó bonyolult és drága javítási költségeket egy 2002-es törvény elévülése miatt maguknak a lakóknak kellene finanszíroznia azonban a közösségnek erre nincs pénze. A lakók úgy fogalmaztak, hogy időzített bombájukkal magukra hagyták a hatóságok és a döntéshozók őket.

 

 

A portál úgy tudja, hogy egy új vizsgálat megállapításai szerint a helyreállítás minimum 41 millió forintba kerülne. A társasház lakóinak, a főként idős emberekből és gyermekes családokból álló lakóközösségnek nincs annyi pénze hirtelen, hogy a javítást ki tudná fizetni, hitelt pedig nem mernek felvenni.

 

A lakók úgy gondolják, hogy önhibájukon kerültek ebbe a helyzetbe. Állami Építő Vállalat – az építő -hibázott a martinsalak beépítésével, a hiba pedig csak 2011-ben jelentkezett, évekkel a törvény által előírt kártalanítás lezárulása után.

A javítás idejére a 42 családnak ki kellene kiköltöznie az épületekből, így aztán érthető a kétségbeesés. A lap ígérte, hogy tovább megy az ügyben és az illetékes szerveket is megkeresi.

 

forrás: egrisztorik.hu

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 
Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról