Eger ügye

A jövő az oktatás erősítésében van

2017. november 13. 12:02:56
Az oktatás és a kultúra magyarországi helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Egerben a Lehet Más a Politika országgyűlési és egri önkormányzati képviselője.

 

Ikotity István országgyűlési képviselő, az országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke arról beszélt, hogy pártja kormányra kerülése esetén sokkal több pénzt fordítana az oktatásra. Az ország jövője a tudásalapú társadalomban rejlik szerinte. Komlósi Csaba egri önkormányzati képviselő pedig három pontban foglalta össze a kultúra területén az elvégzendő feladatokat.

 

Helyre állítanák és tiszteletben tartanák a kulturális testületek és intézmények autonómiáját, és gondoskodni fognak a kulturális párbeszéd szabadságának és méltányosságának feltételeiről. A kulturális szolgáltatásokat mindenki számára elérhetővé tennék. A társadalmi szolidaritás, a nemzeti önazonosság korszerű tartalmakkal történő megerősítése a céljuk az emlékezetpolitika kisajátítása helyett illetve a kultúra pénzét elsősorban a kulturális közintézmények és közgyűjtemények alaptevékenységének finanszírozására fordítanák.

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról