A környék ügye

Tényleg épülhet négyévszakos libegő a Kékestetőn?

MTI/EÜ | 2018. február 18. 08:03:13
Egyelőre csak tervekről van szó.

 

Horváth László (Fidesz) országgyűlési képviselő az M1 kedd délutáni Híradójában beszélt arról, hogy az óév végén kormányzati döntés született arról, hogy kiemelt turisztika fejlesztési térséggé váljon a Mátra és a Bükk. A kormánypárti politikus a csatornának nyilatkozva úgy fogalmazott: "egy félévszázados álom valósulhat meg". Elmondta: egy négyévszakos libegő megvalósítását tervezik Mátraháza és Kékestető között, amely télen kiemelten a síelőket, szánkózókat, míg a többi évszakban a kerékpárosokat, kirándulókat, természetjárókat szolgálja.

 

A hirado.hu a képviselőre hivatkozva azt írta: a kormány a múlt év végén határozott arról, hogy az illetékes szervek a Kékestető turisztikai és sport célú fejlesztésére vonatkozó részletes terveket 2018 első felében terjesszék a kormány elé. A portálon felidézték: több évtizede létező terv, hogy libegő épüljön a Kékesre.

 

A cikk szerint a fejlesztéshez kapcsolódóan szeretnék csökkenteni a környezeti terhelést, hiszen a libegőnek köszönhetően csökkenne a járműforgalom, Mátraházán bővítenék a parkolási lehetőségeket. Kékestető környékén is jelentős megújulásra lehet majd számítani, hiszen új közösségi és egyéb szolgáltató terek jöhetnek létre, mint például játszótér, kardiópálya. A népszerű tv-torony használaton kívüli üzemterületeinek is turisztikai funkciókat szánnak – írta a hirado.hu.

 

Tehát: elvileg van egy terv, már régóta, amelyet most újra elővettek, de arról, hogy mindez mennyibe kerülne, mikor és mennyi pénzt kapna a beruházás, még nem esett szó. 

 

(Címlapkép: Feledi Gergely)

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról