A környék ügye

Szerdán megyénket is elintézte a tél

2017. április 20. 19:03:44
A szerdai havazás és erős szél miatt tegnap este is folyamatosan érkeztek a segélyhívások a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.


Tegnap 24 esetben volt szükség a hivatásos tűzoltók beavatkozására. A legtöbbször úttestre vagy vezetékekre dőlt fák és letört faágak miatt hívták a tűzoltókat, a legtöbb beavatkozás Parádon, Parádsasváron, Gyöngyös-Mátrafüred térségében volt, de Andornaktályára is riasztottak egységet. Az esti órákban a 2505-ös számú úton elakadt tizenkét gépjármű, melyekben összesen huszonnégy felnőtt és két gyermek utazott. A járművek és az emberek mentését az egri hivatásos tűzoltók végezték, az eset során senki nem sérült meg.

 

A 24-es számú főútról lecsatlakozó erdészeti úton szintén elakadt a két autó hat emberrel. Az elakadt járműveket és embereket a Kékes Kutató Mentő Alapítvány szakemberei mentették ki. A havazás és az erős szél miatt a közműhálózat is sérült. Mátraszentimrén, Mátraszentlászlón, Mátraszentistvánon, Fallóskúton, Bagolyirtáson, Galyatetőn és Mátraházán jelenleg nincs áram, ez megközelítőleg ezerhatszáz fogyasztási helyet érint.  A rendkívüli időjárás miatt a tegnapi nap a rendőrség lezárta a 24-es főutat a 7-es kilométerszelvénytől egészen a galyatetői elágazóig, a 28-as kilométerig. Ezen kívül lezárták a 2408-as utat Mátrakeresztestől a galyatetői elágazóig, valamint a 2505-ös utat Felsőtárkány és Répáshuta között. A pályazárak egész este érvényben voltak.

 

A 24-es számú főút lezárása miatt elzárt településsé vált Mátraszentimre és a közigazgatásilag nem önálló Galyatető, Kékestető, Mátraszentlászló, Mátraszentistván, Mátraháza településrészek. A mentésben résztvevő járművek a rendőrségi útlezárás ellenére, indokolt esetben meg tudják közelíteni az elzárt települést, illetve településrészeket. A hivatásos erőkön túl az éjszaka folyamán a Mátra Mentőcsoport részeként működő Kékes Kutató Mentő Alapítvány önkéntesei kidőlt fák eltávolításában, elakadt járművek mentésében vettek részt. A tűzoltók és az önkéntesek a reggeli órákban folytatják a károk felszámolását.

 

 

 

forrás: Hves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról