A környék ügye

Mészáros Lőrinc gigaüzlete Heves megyében: Orbán barátja bevásárolta magát a Mátrai Erőműbe

| 2017. december 17. 23:02:41
Még egy utolsó lépés, és a biznisz hivatalos lesz.

 

A Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön jelent meg a bejelentés, miszerint Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége bevásárolta magát a Mátrai Erőműbe. A bonyolult céghálón keresztüli tranzakció lényege röviden annyi, hogy Mészáros Lőrinc a fő részvényes egy Opus Global Nyrt. nevű cégben, amelynek köze van a Status Energy Magántőkealaphoz. Ez utóbbi összeállt Közép-Európa legnagyobb energetikai csoportjával, a cseh Energetický a Průmyslový Holdinggal (EPH), alapítottak egy közös céget, és megegyeztek az eddigi német tulajdonossal a Mátrai Erőmű Zrt. többségi, 72,62 százalékos tulajdonrészének megvételéről.

 

Fotó: kamaraonline.hu

 

A tranzakció lezárásához még szükség van a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hozzájárulására, de a jelenlegi hazai politikai viszonyok és Mészáros Lőrinc beágyazottsága ismeretében nehéz elképzelni, hogy ne adnák az áldásukat.

 

A Mátrai Erőmű Zrt. maradék, 26,15 százalékos részesedése a magyar állam tulajdonában marad. Ezután Heves megyében is az állammal közösen Mészáros Lőrinc ad majd nekünk áramot is. Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról