A környék ügye

Így ugráltatja a független polgármestereket Nyitrai Zsolt?

2017. május 21. 08:02:46
Semmi sem drága, és minden megengedett ha a hatalomról van szó.

 

Egy független polgármester elküldte az Átlátszónak, hogy a tavalyi kvótanépszavazási kampányban miként folyt a kistelepülési polgármesterek mozgósítása a Fideszben. A portál szerint hasonlóra készülhetünk 2018-ban is.

 

Nyitrai Zsolt az egri központú választókerületben, az Átlátszóhoz került levél alapján sok mindent megtett a kvótanépszavazás eredményességéért (amit mi is tapasztalhattunk Egerben), de nem tudott csak 43%-os érvényességet felmutatni. Amúgy is  az ország 106 egyéni választókerületéből csak kevésben sikerült a szavazók több, mint felét urnához csábítani. 

 

A körzetben lévő egyik kistelepülés független polgármestere juttatott el egy levelet az Átlátszónak, amelyben Nyitrai Zsolt stábja pontosan leírja, hogy mit kell tennie az egyébként pártfüggetlen polgármesternek a mozgósítási kampányban.

 

pozícióhalmozási és összeférhetetlenségi botrányában kétes hírnévre szert tett Oroján Sándor megbízásából elküldött levélben az általános politikai tanácsokon túl, érdekes elemek is vannak. A call center működését, a szavazóköri delegáltak étkezetését, és a hangosautó használatát is felajánlotta a választókerületi kampánycsapat.

 

Íme a levél:

 

 

 

A kormányzat által kezdeményezett, és a Fidesz politikai kampánystábja által levezényelt kampányban miért a független polgármesterekre bízták a mozgósítást - teszi fel a kérdést a portál.

 

Ismerve a Fidesz hataloméhségét a 2018-as választásokon sajnos hasonlókra számíthatunk. Vagy még durvábbra.

 

Forrás: blog.atlatszo.hu

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról