A környék ügye

Gyomorforgató, undorító állapotok egy Heves megyei húsüzemben – VIDEÓ (18+)

MTI/EÜ | 2018. március 02. 14:02:36
Illegális szarvasmarhavágást lepleztek le a hatóságok egy Heves megyei faluban.

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) keddi tájékoztatása szerint egy sertésvágó, sertés- és szarvasmarha-feldolgozó üzemben tartottak élelmiszer-higiéniai, nyomon követési ellenőrzést. A vizsgálat során az ellenőrök az üzem területén lévő garázsban egy szarvasmarhavágást szakítottak meg.

 

A vállalkozásnak sertésre igen, de marhavágásra nem volt engedélye, a helyszínként szolgáló garázsban pedig az állatvédelmi és az élelmiszer-higiéniai feltételek sem voltak biztosítottak - közölte a hatóság. Az épp levágott szarvasmarha kísérő dokumentumok, azaz a származását bizonyító iratok nélkül került az egységbe.

 

Az üzemben talált további, nem nyomon követhető termékeket a szakemberek kivonták a forgalomból, megtiltották a forgalmazásukat, valamint elrendelték megsemmisítésüket.

 

Több helyiségben felújítási tevékenység eszközeit tárolták, azokat a hatóság felhívására már az ellenőrzés ideje alatt eltávolították az üzemi területről.

 

A hatósági eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - közölte a Nébih. A jogsértéseket tartalmazó lista szerint egy, a Heves megyei Boldog községben található üzem az érintett.

 

A Nébih helyszínen készített videóját csak 18 éven felülieknek ajánljuk, felkavaró képsorok következnek:

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról