A környék ügye

A szombati jeges eső mérlege

2017. május 15. 14:03:35
Az elmúlt napok zivataros időjárásának részeként szombaton a délutáni órákban felhőszakadás volt, és jelentős mennyiségű jég is esett Gyöngyösön és környékén.

 

A felhőszakadás 7 települést érintett: Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Atkár, Vámosgyörk, Halmajugra, Karácsond és Nagyfüged, és rengeteg munkát adott a tűzoltóknak. Tegnap a délutáni óráktól kezdődően tömegesen érkeztek a bejelentések a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére elárasztott utcákról, udvarokról, pincékről. Eddig összesen a hivatásos tűzoltó egységek 44, az önkéntes tűzoltók pedig csak a szombati napon 33 helyszínen avatkoztak be. Zömében a pincékben összegyűlt vizet kellet eltávolítani, illetve az elázott és veszélyessé vált falak, épületrészek bontásában is segítettek a tűzoltók. A víz a lakóépületeken túl a gyöngyösi uszoda gépházába, két ipari létesítménybe és egy iskola algasorába is betört és jelentős anyagi károkat okozott. A vasúti töltéseket is megrongálta víz, ezért a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon az érintett állomások között a vasúti közlekedés akadozik. Kérjük a vonattal közlekedőket, hogy utazás előtt a MÁV honlapjáról tájékozódjanak az aktuális helyzetről.

 

A vízeltávolítást szombaton délután és egész éjszaka a gyöngyösi és a hatvani, vasárnap pedig a gyöngyösi hivatásos tűzoltók folyamatosan végezték, illetve végzik jelenleg is. A települések önkéntes tűzoltó egyesületei pedig mindkét napon aktívan részt vettek a károk felszámolásában.

 

Jelenleg 4 településen van érvényben másodfokú belvízvédelmi készenlét, ezek a települések Karácsond, Gyöngyöshalász, Atkár és Vámosgyörk.

 

forrás: HMKVI

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról