A környék ügye

A NAV nyomoz a szihalmi polgármester-étteremvezető ellen

2018. február 01. 22:03:27
Bóta József vagy nagyon dörzsölt üzletember vagy simán lenyúlta a diákokat. A kettő persze nem zárja ki egymást.

 

Tényi István (hivatásos feljelentő) költségvetési csalás miatt a Füzesabonyi Járási Ügyészségen tett feljelentést az ügyben. Arról, hogy a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága nyomoz a szihalmi polgármester, Bóta József cége által nyert uniós támogatások ügyében, Tényi a zoom.hu-nak számolt be, mint ahogy arról is, hogy még november végén tette meg a feljelentését.

 

Mi is írtunk az országot bejáró hírről, hogy a saját éttermeiben ingyen dolgoztatta a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait Bóta József, a Heves megyei Szihalom polgármestere, aki iskolaigazgatóként és alapítványi vezetőként is tevékenykedett. A tanulók hivatalosan szakmai gyakorlaton vettek részt de elmondásuk szerint olykor a maximális 7-8 óránál is tovább tartott a munka. 

 

fotó: Komka Péter, MTI

 

A polgármester szerint minden szabályosan történt

 

Az egyik tanuló szerint egy ünnepség idején választás elé állították őket: vagy lehúznak 12 órát az étteremben, vagy a téli szünetben kell dolgozniuk. A polgármester szerint viszont minden szabályt betartottak, betartanak – idézi a lap. Csak azoknak a tanulóknak kellett maradni a kiírt munkaidőn túl, akik késtek. Bóta József szerint ha az üzlet folyamatosan nyitva tart, a diákok foglalkoztathatók szünetekben is. – Milyen vendéglátós lesz abból, aki sem hétvégén, sem ünnepnapokon nem akar dolgozni? – kérdezett vissza a Magyar Nemzet kérdésére.

 

Az alapítványnak eleinte jól ment, de komoly adósságot halmozott fel, mikor az állam kifarolt az alapítványi iskolák mögül. Az adósságok felett ideig-óráig lehetett csak úrrá lenni – jó példa erre a negyvenezer forintos hozzájárulások kérése is, ami bajok jele volt. A fizetésük elmaradása miatt bajba került tanárok pedig hiába fordultak Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőhöz, még csak választ sem kaptak tőle. Nyilván, hisz a képviselő közel áll a polgármesterhez, például annyira, hogy legutóbb éppen Nyitrai Zsolt kampányújságjában ecseteli az eredményeket a polgármester.

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról